lördag 15 november 2008

Jämthunds Mästerskapet


Först av allt ett jätte stort grattis till Henrik Björkman från Enånger som tog hem vinsten i årets mästerskap med sin hund Vretälvens Traj F. Grattis.
Själv hade jag förmånen att få följa med Geir Stensli och hans hund Järv. Det blev en dag som präglades av att gå väldigt fort efter en norrman som troligtvis var född på fjället. Efter hundsläpp så dröjde det inte så länge innan Geir kostaterade att Järv skällde, frågan var bara vart. Efter 6 km gång i trimmad moped fart så hörde vi äntligen Järv och jag började att drömma om en kopp kaffe. Men icke efter ytterligare 3 km förflyttning så hade vi äntligen en efterlängtad fika paus i det underbara underkylda regnet.
Måste säga att Järv´s skall värmde 90-95 skall i minuten med mycket bra hörbarhet. Efter skottillfälle så blev det en ofrivillig stöt och vi hoppades att Järv skulle ställa om men dagens jakt var slut och hunden återkom efter närmare en timmes förföljande. Så då var det dags att vända kosan hemåt. Det underkylda regnet skapade en fantastist isbark på precis allt, detta medförde att man hade samma gång som en nyintagen fånge. När vi hade ca 3 km kvar till bilen fick Stefan "rundvirke" Persson tag i en mycket trevlig människa som kom och hämtade oss.
I dag är jag lite stel i ljumskarna men oväntat pigg med tanke på att Geir säkert skulle placera sig åtminstonde topp 10 på stockholm maraton. -Minst
// Fredrick

Inga kommentarer: